مدیریت رونوشت یا Post Revision در وردپرس

در هنگام ایجاد و یا ویرایش یک پست، وردپرس به صورت خودکار نسخه های متفاوتی از آن را برای روز مبادا ذخیره و نگهداری می کند. این قابلیت از نسخه ۲٫۶ به وردپرس اضافه گردید و به شما این امکان را می دهد تا در صورت قطع برق، کرش مرورگر و یا هر علت دیگری بتوانید تغییراتی را که در آن بازه زمانی انجام داده اید را به آخرین نسخه بازگردانید.

این ویژگی برای نویسندگان سایت بسیار مفید است، فرض کنید بخشی از محتوای یک پست را حذف و یا تغییر داده اید، می توانید با مقایسه رونوشت های قبلی یک پست آن را به حالت قبل از تغییرات برگردانید. از طرفی ایجاد رونوشت برای افرادی که فضای پایگاه داده محدودی در اختیار دارند گزینه مناسبی نیست، این کار باعث ذخیره اطلاعات اضافی در پایگاه داده می شود که ممکن است از آنها استفاده ای نشود. در کنار مزایایی که این قابلیت برای ما فراهم می کند، غیر فعال کردن آن می تواند حجم پایگاه داده را به طور قابل ملاحظه ای کاهش داده و در افزایش سرعت وردپرس تاثیرگذار باشد.

در این پست به شما نشان خواهیم داد که چگونه رونوشت ها را بررسی، مدیریت و غیرفعال نمائید.

چگونه از رونوشت ها استفاده کنیم؟

در هنگامی ویرایش یک پست، وردپرس به ازای تعداد دفعاتی که بر روی گزینه “ذخیره پیش نویس” و یا “بروزرسانی” کلیک می کنید یک نسخه از آن را ذخیره می کند.(مطابق تصویر زیر).

چگونه از رونوشت ها وردپرس استفاده کنیم

در صورتی که به رونوشت های یک پست احتیاج دارید بر روی گزینه کاوش(Browse) کلیک کنید، سپس می توانید در صفحه ای با عنوان “مقایسه رونوشت های…”  به کمک اسلایدر یا انتخاب گزینه های “بعدی” و “قبلی” تغییراتی را که به مرور زمان بر روی یک پست اتفاق افتاده است را مشاهده نمائید.

در مثال زیر، رنگ قرمز نشان می دهد که  بخشی از متن تغییر کرده و محتوای جدیدی با رنگ سبز اضافه شده است. بسته به اینکه چه بازه زمانی را برای مشاهده تغییرات انتخاب کرده باشید، در سمت چپ نسخه قدیمی و در سمت راست نسخه جدید پست نمایش داده می شود.

مقایسه هر کدام از رونوشت های وردپرس با هم

در مثال قبلی، رونوشت های یک مطلب را به صورت مستقل از هم و در یک تاریخ مشخص مقایسه کردید، با انتخاب گزینه “مقایسه هر کدام از رونوشت ها با هم” می توانید یک رونوشت را با سایر رونوشت های آن پست در بازه های زمانی متفاوت مقایسه کنید(تصویر زیر).

مدیریت رونوشت های وردپرس

در نهایت با انتخاب گزینه “بازیابی رونوشت(Restore This Revision)” تغییرات موردنظرتان اعمال می شود.

غیر فعال کردن قابلیت ایجاد رونوشت (Disable Revisions)

در هنگام نصب وردپرس قابلیت ذخیره رونوشت به صورت پیش فرض فعال می باشد، برای غیرفعال کردن آن می توانید کد زیر را به فایل wp-config.php اضافه کنید:

define('WP_POST_REVISIONS', false );

به سه روش امکان تغییر مقدار WP_POST_REVISIONS وجود دارد:

  • مقدار true یا ۱- : که طبیعتا مقدار پیش فرض وردپرس می باشد و  قابلیت ایجاد رونوشت را فعال می کند.
  • مقدار false یا ۰ : قابلیت ایجاد رونوشت را غیرفعال می کند.
  • یک عدد مثبت بزرگتر از صفر که باعث اعمال محدودیت در تعداد ایجاد رونوشت ها می شود، به طور مثال اگر مقدار ۳ را تعیین کنید، به ازای هر پست فقط ۳ رونوشت ایجاد می شود و رونوشت های جدید بر روی رونوشت های قبلی بازنویسی می شوند. این گزینه برای افرادی که از لحاظ حجم پایگاه داده دارای محدودیت هستند و از طرفی تمایل دارند که از قابلیت ایجاد رونوشت استفاده کنند گزینه بسیار مناسبی است.
define('WP_POST_REVISIONS',3);

ذخیره خودکار (Auto Save) چیست؟

در هنگام ویرایش یک پست، وردپرس به صورت خودکار هر ۶۰ ثانیه آخرین تغییرات آن پست را ذخیره می کند تا از اطلاعات شما در صورت بروز مشکلاتی مثل قطعی اینترنت محافظت کند.

در فاصله زمانی که مشغول اعمال تغییرات بر روی یک پست بودیم، ارتباط مان با اینترنت قطع شد و به محض برقراری ارتباط و رفرش صفحه، سیستم هوشمند وردپرس پیغام زیر را نمایش داد.

قابلیت auto save در وردپرس

ذخیره خودکار نقش فرشته نجات را برای ما بازی می کند و قابلیتی بسیار عالی محسوب می شود، اما سرباری اضافی بر روی وردپرس و پایگاه داده تحمیل می کند، می توانید با تغییر زمان پیش فرض آن تا حدودی کارایی وردپرس را افزایش دهید.

برای افزایش مدت زمان ذخیره خودکار کد زیر را به فایل wp-config.php اضافه کنید:

define('AUTOSAVE_INTERVAL', 300 ); // seconds

نکته مهم: AUTOSAVE_INTERVAL و WP_POST_REVISIONS را قبل از خط ABSPATH در فایل wp-config.php قرار دهید(تصویر زیر).

WP_POST_REVISIONS و AUTOSAVE_INTERVAL

حذف رونوشت بدون افزونه

پس از اینکه قابلیت ایجاد رونوشت را غیرفعال کردید، سوابق گذشته همچنان در پایگاه داده وجود دارند، در صورتی که قصد دارید آنها را به صورت دستی حذف کنید کد SQL زیر را با استفاده از PHPMyAdmin اجرا کنید(عبارت where را فراموش نفرمائید)

DELETE FROM wp_posts WHERE post_type="revision";

مدیریت رونوشت ها با کمک افزونه

همانطور که ممکن است حدس زده باشید، در مخزن وردپرس افزونه های متعددی برای کار با رونوشت ها وجود دارد، می توانید از افزونه های زیر برای مدیریت بهتر آنها استفاده کنید:

نظرات و سوالات کاربران

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *